Uczestnicy warsztatów wykonali grzybki z ziemniaków, które zostały usmażone na głębokim tłuszczu. Następnie obsypane ziołami i czosnkiem i wydane na zielonej sałacie. Okazało się, że wyrzeźbienie grzybka z ziemniaka nie jest ani proste ani oczywiste. Żartów i radości było co nie miara.
- Nie zniechęcajcie się. Po pięćsetnym grzybku zaczną wam wychodzić prawie równe egzemplarze. Grzyby w lesie też są nierówne - żartowała szefowa Poleskiej Akademii Smaku Bożena Deniszczuk.
Gotowanie w zespole to najnowszy trend w integracji
Samo założenie fartucha było przełomowym aktem. Każdy poczuł się jak szef. Potem uczestnicy zatracili się w kreatywnym procesie grzybkowym. Degustacja zwieńczyła udany wieczór tworzenia zgranej i zaufanej ekipy.
- Założyłem fartuch pierwszy raz w życiu, mówi jeden z uczestników. Jest Ok. Chyba wezmę sobie na pamiątkę.
- Udało mi się wykonać kilka grzybków. Dzięki temu mogłem uczestniczyć w degustacji - powiedział zadowolony starosta chełmski Piotr Deniszczuk
- To super zajęcie na integrację każdej grupy i w każdym wieku. Biorę to - powiedziała Dorota Łosiewicz radna powiatu chełmskiego.
Badania naukowe potwierdzajà, że wspólne przygotowywanie posiłków powoduje konstruktywne i kreatywne myśli, wzmacnia pozytywne nastawienie, daje radość i satysfakcję.
Zobaczcie w naszej galerii zdjęcia z warsztatów kulinarnych w Wierzbicy.
- Chełm. Dwa wernisaże utalentowanych malarek z "Pasji"
- W Wierzbicy seniorzy już przygotowali świąteczne palmy. Zobacz zdjęcia
- Chełm. Nowa Lewica przedstawiła swoich kandydatów do sejmiku. Zobacz zdjęcia
- Chełm. Kolorowe morsowanie. Rządziły kobiety
- Mecenas Tomasz Otkała zawalczy o fotel prezydenta Chełma
- To był historyczny skok cywilizacyjny dla gminy Wierzbica
NORBLIN EVENT HALL
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?