MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Wielki Finał XXIV edycji Pucharu Tymbarku - przeżyjmy to jeszcze raz [ZDJĘCIA]

Wielki Finał XXIV edycji Pucharu Tymbarku - przeżyjmy to jeszcze raz [ZDJĘCIA]

Odnowiono wiaty turystyczne przy głównych atrakcjach gminy Stare Bogaczowice

NOWE
Odnowiono wiaty turystyczne przy głównych atrakcjach gminy Stare Bogaczowice

Polecamy

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Pleszewianie staną przed sądem za łapownictwo wyborcze. Dostała 100 złotych za głos?

GORĄCY TEMAT
Pleszewianie staną przed sądem za łapownictwo wyborcze. Dostała 100 złotych za głos?

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato