5 z 7
Poprzednie
Następne
Jak zrobić najlepszy sos do makaronu? Przepisy na spaghetti bolognese, carbonara, Napoli
Spaghetti alla puttanesca - przepis
Składniki na spaghetti alla puttanesca:
(porcja dla 2 osób, czas przygotowania: ok. 20 min)
250 g makaronu
6 filecików anchois
pół szklanki czarnych oliwek
łyżeczka kaparów
ząbek czosnku
300g pomidorów z puszki lub obranych pomidorów świeżych
chili w płatkach
sól, pieprz, cukier do smaku
Przygotowanie:
Zacznij od posiekania oliwek i anchois - fileciki anchois dodatkowo rozetrzyj widelcem na pastę. Następnie rozgrzej na patelni olej, podsmaż czosnek, oliwki i anchois. Dodaj płatki chili i wlej pomidory. Całość pogotuj kilka minut. Podawaj z makaronem. Możesz posypać całość świeżą bazylią.